Auto leasen: Zakelijk of private leasen?

09 april 2019 om 14:57

Het gebeurt steeds vaker: een auto leasen in plaats van kopen. Auto leasen biedt veel meer voordelen in plaats van kopen. Maar wat is het verschil nu tussen private en zakelijk leasen?

Private lease

Wie voor private lease kiest betaalt een vast bedrag per maand en rijdt daarvoor in een auto naar keuze. Het grootste voordeel aan private lease is dat je wel de lusten maar niet de lasten van een auto hebt. Het is een ALL-IN lease bedrag waarbij je alleen betaalt voor de brandstof, parkeergeld of als je een verkeersboete krijgt. Daarnaast rijd je in een gloednieuwe auto zonder een grote investering voor te hoeven doen.

Conclusie: Je rijdt zorgeloos in een private leaseauto, je hebt gegarandeerd een goed onderhouden en verzekerde auto. Je hoeft geen geld te lenen of je spaarrekening te gebruiken om in een nieuwe auto te kunnen rijden.

Zakelijk leasen

Wie zijn auto ook zakelijk gebruikt kan overwegen om zakelijk te leasen. Dit zorgt ervoor dat je als ondernemer geen grote investering hoeft te doen om een nieuwe auto te kopen. Op basis van Operational lease heb je als ondernemer ook geen omkijken naar eventuele reparaties en onderhoud. Je kan jezelf volledig ontzorgen door ook een tankpas aan te schaffen waarbij je niet alle bonnen hoeft te bewaren.
Voor ondernemers met personeel heeft zakelijk leasen ook zijn eigen voordelen. Door je personeel een leaseauto aan te bieden heb je een stuk minder administratieve lasten. Daarnaast is het ook heel mooi om te zien dat je wagenpark voornamelijk zal bestaan uit nieuwe zuinige leaseauto’s. Tevens is het aanbieden van leaseauto’s ook goed om tevreden werknemers te behouden.

Belangrijk bij het maken van de keuze om een auto te gaan leasen, zowel zakelijk als privé is het wel verstandig dat je goed inziet wat jouw het beste uitkomt. Hierbij moet je ook rekening houden met de bijtelling.

Terug naar overzicht

Meer informatie over

Nieuws

Waarom zakelijk leasen bij Auto Lease Centrale?
  • Scherp geprijsd
  • Servicegericht
  • Transparant
  • Alle merken & modellen
  • Maatwerk
  • Volledig onafhankelijk
Lease offerte