De plug-in hybride is dood

02 januari 2017 om 11:49

2016 gaat de boeken in als het laatste jaar waar de zakelijke rijder nog even snel een plug-in hybride op kenteken liet zetten met een gunstig bijtellingstarief. Met ingang van 1 januari 2017 is het afgelopen!

De NOS deed een Stichting Open Deur onderzoek door te meten bij leasemaatschappijen wat hun verwachtingen zijn voor het aankomende jaar. De conclusie is overal hetzelfde: Fok het milieu, lang leve de benzineauto. Autoverkoopcijfers van 2017 zullen gaan aantonen dat de overheid hard heeft gefaald met het tijdelijke systeem om ‘’groene’’ auto’s (op papier) een voordeliger tarief te geven.

Alle leaserijders over één kam scheren is overigens niet eerlijk.Sommige bedrijven motiveren hun personeel om te stekkeren. Daarnaast zijn er ook ondernemers die daadwerkelijk keurig laden en emmissievrij door steden rijden.

De verstoorde automarkt zal zichzelf herstellen, denken de leasemaatschappijen. De benzine- en dieselauto’s zullen volgend jaar weer in trek zijn bij de leaserijder. Dit zal echter een voorlopige tendens zijn. Zo zijn er ook goedkopere elektrische auto’s onderweg.

Een Tesla Model S of Model X is te duur voor de gemiddelde leaserijder. Met de komst van goedkopere groene  auto’s zoals de Ampera-E en de Tesla Model 3 komt daar de komende jaren verandering in. Leasemaatschappijen verwachten een doorbraak tussen 2018 en 2020. Tot 2020 genieten de volledige elektrische auto’s nog van 4% bijtelling.

plug in hybrid2

Terug naar overzicht

Meer informatie over

Nieuws

 • Leasemaatschappijen kopen 45...

  12/06/2017 15:06

  In de eerste 5 maanden van dit jaar zijn er in totaal 55.471 nieuwe leaseauto’s op naam van leasebedrijven genoteerd. Vorig jaar w...

  Lees meer >
 • Diesel wordt steeds minder p...

  09/05/2017 12:38

  Dieselmotoren lagen tot kort geleden nog in ruim de helft van alle nieuwe leaseauto’s, maar die verhouding is aan het verschuiven....

  Lees meer >
 • De nieuwe Mazda CX-5

  17/03/2017 09:34

  Onlangs werd de nieuwe versie van de beste verkopende Mazda gepresenteerd. Er hangt dus veel van de verse CX-5 af, maar hoeveel eu...

  Lees meer >
Waarom Auto leasen bij Auto Lease Centrale?
 • Scherp geprijsd
 • Servicegericht
 • Transparant
 • Alle merken & modellen
 • Maatwerk
 • Volledig onafhankelijk
Lease offerte