De plug-in hybride is dood

02 januari 2017 om 11:49

2016 gaat de boeken in als het laatste jaar waar de zakelijke rijder nog even snel een plug-in hybride op kenteken liet zetten met een gunstig bijtellingstarief. Met ingang van 1 januari 2017 is het afgelopen!

De NOS deed een Stichting Open Deur onderzoek door te meten bij leasemaatschappijen wat hun verwachtingen zijn voor het aankomende jaar. De conclusie is overal hetzelfde: Fok het milieu, lang leve de benzineauto. Autoverkoopcijfers van 2017 zullen gaan aantonen dat de overheid hard heeft gefaald met het tijdelijke systeem om ‘’groene’’ auto’s (op papier) een voordeliger tarief te geven.

Alle leaserijders over één kam scheren is overigens niet eerlijk.Sommige bedrijven motiveren hun personeel om te stekkeren. Daarnaast zijn er ook ondernemers die daadwerkelijk keurig laden en emmissievrij door steden rijden.

De verstoorde automarkt zal zichzelf herstellen, denken de leasemaatschappijen. De benzine- en dieselauto’s zullen volgend jaar weer in trek zijn bij de leaserijder. Dit zal echter een voorlopige tendens zijn. Zo zijn er ook goedkopere elektrische auto’s onderweg.

Een Tesla Model S of Model X is te duur voor de gemiddelde leaserijder. Met de komst van goedkopere groene  auto’s zoals de Ampera-E en de Tesla Model 3 komt daar de komende jaren verandering in. Leasemaatschappijen verwachten een doorbraak tussen 2018 en 2020. Tot 2020 genieten de volledige elektrische auto’s nog van 4% bijtelling.

plug in hybrid2

Terug naar overzicht

Meer informatie over

Nieuws

 • Een nieuwe auto leasen

  02/05/2018 14:20

  Model uitkiezen uit voorraadEen leaseauto uitkiezen kan net zo spannend zijn als wanneer je een auto gaat kopen. Je kunt immers ki...

  Lees meer >
 • Vacature Commercieel binnend...

  22/03/2018 16:42

  FunctieomschrijvingAls Commercieel binnendienst medewerker je verantwoordelijk voor het behalen van de verkoopdoelstellingen en he...

  Lees meer >
 • Schulden door private lease

  06/11/2017 14:21

  Private lease Toezichthouders en banken maken zich namelijk steeds meer zorgen over de schulden die ontstaan zijn door private lea...

  Lees meer >
Waarom zakelijk leasen bij Auto Lease Centrale?
 • Scherp geprijsd
 • Servicegericht
 • Transparant
 • Alle merken & modellen
 • Maatwerk
 • Volledig onafhankelijk
Lease offerte