Diesel wordt steeds minder populair in de leasemarkt

09 mei 2017 om 12:38

Dieselmotoren lagen tot kort geleden nog in ruim de helft van alle nieuwe leaseauto’s, maar die verhouding is aan het verschuiven.

Het aandeel leaseauto’s op diesel liep vorig jaar namelijk terug van 52% naar slechts 39%. Die daling zou vooral te maken hebben met de groeiende vraag naar benzineauto’s en ook niet te vergeten door private lease. Aan die laatste trend besteedden we de laatste tijd al de nodige aandacht.

Reden voor de teruglopende vraag is het verdwijnen van de categorieën met lagere bijtellingspercentages. Zodoende ontbreekt de financiële prikkel en aangezien in veel gevallen wordt getankt op kosten van de zaak, kiezen leaserijders liever een benzineauto.

Leasebedrijven verwachten zelfs dat de zakelijke rijder binnenkort overstapt op PHEV’s of elektrische auto’s. De laadinfrastructuur ligt er en de belastingvoordelen zijn nog steeds groot. Bovendien neemt de range van EV’s steeds verder toe en gaan de prijzen van die dingen wat omlaag.

Autodealers zitten nog steeds met flinke voorraden (plug-in) hybrides in hun maag en enkele maanden geleden nog voorspelde de NOS dat het gedaan zou zijn met dit type aandrijflijn in Nederland, omdat de financiële prikkel er niet of nauwelijks meer is 

Terug naar overzicht

Meer informatie over

Nieuws

Waarom zakelijk leasen bij Auto Lease Centrale?
  • Scherp geprijsd
  • Servicegericht
  • Transparant
  • Alle merken & modellen
  • Maatwerk
  • Volledig onafhankelijk
Lease offerte