fbpx
085 487 70 10

Ma t/m Vrij 09:00 – 17:00

a

Nog niet lang geleden waren elektrische auto’s iets waarover we konden lachen. Een safe the world gietenwollen sokken type die veel te veel geld uitgaf aan een Peugeot i0n. Maar de ontwikkelingen gaan enorm snel en sinds Tesla met zijn revolutionaire elektrische auto’s kwam die niet alleen goed waren voor het milieu maar ook gewoon erg cool waren is het snel gegaan.

Diesels minder populair dan elektrische auto

Nu zijn we aanbeland op een belangrijk punt. Auto’s met een dieselmotor zijn telkens minder populair. Ze zijn duurder, worden zwaarder belast en hebben een slecht imago doordat ze slecht zijn voor het milieu. Echter gaat het niet alleen om diesel auto’s die minder populair zijn geworden, ook auto’s op benzine zijn op hun retour, zo laat Jato Dynamics weten aan Autocar. September 2020 was namelijk de eerste maand dat de diesel het onderspit moest delven ten opzichte van de elektrische auto!

Maar dit klopt niet helemaal. Dit is namelijk afhankelijk hoe je de term elektrisch interpreteert. In dit bovenstaande onderzoek gaat het namelijk om electrified en daar vallen ook hybrides en PHEV’s onder. Als reden wordt overigens duidelijk aangeven dat het komt door overheidsbeslissingen en incentives voor bestuurders van EV’s.
Waarom maken we hier dan melding van? Hybrides zijn toch al een tijdje populair? Dat klopt, maar het aandeel aan elektrische auto’s in deze categorie is erg groot. Als het gaat om het populairste merk qua geëlektrificeerde auto’s, dan staat Toyota bovenaan en Volkswagen is tweede. De meest populaire elektrische auto is de Tesla Model 3. De Renault Zoe staat tweede en op drie vinden we de nieuwe elektrische auto van Volkswagen: de ID3. De populairste PHEV was de Mercedes-Benz A-Klasse, die drie keer minder goed verkocht dan de Tesla Model 3. De bestverkochte auto van Europa is nog altijd de Volkswagen Golf.

Het feit blijft echter wel dat elektrische auto’s steeds populairder worden. Meer fabrikanten komen met nieuwe modellen, en de accu’s worden steeds beter waardoor er langere afstanden gereden kunnen worden zonder tussentijds de wagen te hoeven opladen. Daarnaast is het met de huidige snelheid waarin alles zich ontwikkeld niet gek dat auto’s op fossiele brandstoffen steeds minder populair worden