fbpx

De zon is geweldig en we zijn er afhankelijker van dan ooit. Vandaag de dag wekken we er energie mee op maar zoals je kunt zien bij zonneparken is het nadeel dat je enorm veel zonnepanelen nodig hebt om echt grootschalig energie op te wekken. Ook is de zon niet altijd overal even prominent, nu ik naar buiten kijk is het donker en regent het pijpenstelen…. Weinig energie zal er nu door de panelen opgewekt worden.Het heeft dus veel voordelen maar buiten het feit dat het op veel manieren een uitkomst is, heeft het op andere manieren nog aardig wat nadelen.

Hierdoor onder andere is het vrij lastig zonne-energie te gebruiken voor auto’s. Het rendement is laag en de situatie moet passend zijn voor de zonnepanelen, dat is nog even buiten het feit dat er geen volledige zonne-auto’s op de markt zijn. De huidige auto’s met zonnepanelen zijn slechts een aanvulling op de aandrijflijn. Bijvoorbeeld Hyundai heeft de Sonata die zonne-energie inzet voor een extra lange range, een toekomstige versie van de Toyota Prius, de Sono Motors Sion en de Nederlandse Lightyear One hebben best indrukwekkende rij bereiken die op zijn beurt wel geladen moet worden met behulp van een stekker.

Dat een volledige zonneauto voor dagelijks gebruik een illusie is, weet ook Elon Musk.Elon Musk love him or hate him, wat je ook van hem vindt zijn Tesla’s zijn enorm in de smaak gevallen en voor vele het begin van de elektrische auto’s voor het grote publiek.

En deze Tesla-topman heeft in 2017 al gezegd dat er veel te veel praktische problemen zijn met zonne-auto’s. Veel mensen zetten hun auto’s in een garage en daar komt weinig zon zoals je je voor kunt stellen. Ook is het natuurlijk vrij duur, we willen best een beetje extra betalen voor innovatie, maar dan moet het wel een toevoeging zijn en natuurlijk moet de prijs niet te gek worden. Wij begrijpen Elon hierin zeker, maar toch we benieuwd wat de toekomst brengt

Waarom AutoLeaseCentrale?

9.4 gemiddeld cijfer van klanten
Ondernemers met jaarcijfers
Direct uit voorraad leverbaar
Binnen 24 uur uitslag

Advies nodig?

085 273 52 41

Ma t/m Vrij van 09:00-17:00 uur

Email uw vraag

Binnen 24 uur antwoord