fbpx
De CO2 uitstoot van een leaseauto in Nederland
Nederlandse wagenparken met leaseauto’s worden vandaag de dag steeds groener. Door strengere wet- en regelgeving vanuit de overheid en vanwege financiële redenen kiest het merendeel van de leaserijders voor een auto met een lage bijtelling. Deze bijtelling wordt berekend aan de hand van de uitstoot van een voertuig. Hoe lager de uitstoot, hoe groter de kans op een lage bijtelling.

Doordat auto’s met een lage of geen uitstoot, bijvoorbeeld elektrische auto’s, plug-in hybriden of kleine stadsauto’s, in een voordeligere bijtellingscategorie vallen neemt de algemene uitstoot onder leaseauto’s steeds verder af. Uit cijfers van de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA) blijkt dat de gemiddelde CO2-uitstoot steeds meer daalt. De gemiddelde uitstoot was in 2011 nog 125 gram per kilometer tegenover nog maar 91 gram in 2015.

Naar verwachting zal deze daling zich verder doorzetten. De volledige elektrische auto wint immers aan populariteit onder de leaserijder en deze voertuigen stoten 0 gr/km uit.

Waarom AutoLeaseCentrale?

9.4 gemiddeld cijfer van klanten
Ondernemers met jaarcijfers
Direct uit voorraad leverbaar
Binnen 24 uur uitslag

Advies nodig?

085 273 52 41

Ma t/m Vrij van 09:00-17:00 uur

Email uw vraag

Binnen 24 uur antwoord