fbpx

Dieselmotoren lagen tot kort geleden nog in ruim de helft van alle nieuwe leaseauto’s, maar die verhouding is aan het verschuiven.

Het aandeel leaseauto’s op diesel liep vorig jaar namelijk terug van 52% naar slechts 39%. Die daling zou vooral te maken hebben met de groeiende vraag naar benzineauto’s en ook niet te vergeten door private lease. Aan die laatste trend besteedden we de laatste tijd al de nodige aandacht.

Reden voor de teruglopende vraag is het verdwijnen van de categorieën met lagere bijtellingspercentages. Zodoende ontbreekt de financiële prikkel en aangezien in veel gevallen wordt getankt op kosten van de zaak, kiezen leaserijders liever een benzineauto.

Leasebedrijven verwachten zelfs dat de zakelijke rijder binnenkort overstapt op PHEV’s of elektrische auto’s. De laadinfrastructuur ligt er en de belastingvoordelen zijn nog steeds groot. Bovendien neemt de range van EV’s steeds verder toe en gaan de prijzen van die dingen wat omlaag.

Autodealers zitten nog steeds met flinke voorraden (plug-in) hybrides in hun maag en enkele maanden geleden nog voorspelde de NOS dat het gedaan zou zijn met dit type aandrijflijn in Nederland, omdat de financiële prikkel er niet of nauwelijks meer is.

Waarom AutoLeaseCentrale?

9.4 gemiddeld cijfer van klanten
Ondernemers met jaarcijfers
Direct uit voorraad leverbaar
Binnen 24 uur uitslag

Advies nodig?

085 273 52 41

Ma t/m Vrij van 09:00-17:00 uur

Email uw vraag

Binnen 24 uur antwoord