fbpx

We kennen het probleem, u wilt niet inleveren op ruimte, comfort en prestaties, wat zijn de opties op het gebied van elektrische auto’s?

Veel mensen beginnen aan het idee van elektrisch rijden te wennen, maar de keuze is op het moment nog enigszins beperkt. Er zijn steeds meer kleine en reguliere gezinsauto’s met een elektromotor. Denk aan auto’s zoals de Nissan Leaf, de nieuwe Peugeot e-208 of de uiterst populaire Tesla model-3. We willen allemaal het milieu in acht houden, en als een elektrische auto daarmee helpt waarom niet?

Maar stel je werkt hard en wilt genieten van een mooie grote auto, ook is een elektrische cross-over SUV helemaal geen slecht idee gezien het verbruik van een SUV met een benzinemotor.

Maar wat zijn je opties als je een mooie wagen op de zaak kan rijden, maar niet je halve salaris aan bijtelling af wilt dragen. Hieronder zal ik het over een aantal prachtige SUV’s hebben die volledig elektrisch zijn, waarbij je niet hoeft te leveren op ruimte, luxe, comfort of prestaties.

Audi e-tron 50 quattro Launch Edition

€70,450, –

De auto waar je eigenlijk niet zoveel van gehoord hebt, een beetje onder de radar is deze Audi e-tron. Deze prachtige Audi loopt niet te koop met het feit dat het een elektrische wagen is.  Vele vinden het een van de mooiste crossovers van het merk. En zoals je van Audi verwacht heeft het alle kwaliteiten van Audi, het interieur, mooie afwerking en natuurlijk waarderen veel mensen het feit dat het een hele subtiele EV is. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Tesla en Jaguar blijft dit gewoon een Audi zoals we gewend zijn, maar dan elektrisch! 

Bijtelling van deze wagen gaat al vanaf 280 euro per maand! 

Jaguar I-Pace Business Edition S

€72,475, –

De Jaguar I-Pace is Auto van het jaar geweest. Vorig jaar was de wagen veel in het nieuws te zien vanwege twee dingen: De verkoopcijfers, deze waren boven verwachting. En ten tweede waren er veel klachten met betrekking tot de actieradius van de I-Pace. Echter is de I-Pace een fantastische auto, met name als het op rijden aankomt is iedereen enthousiast. De 400 pk-elektromotor helpt hierbij zeker, de meeste elektrische auto’s zijn snel, maar deze stuurt ook geweldig, bovendien is de wegligging uitzonderlijk. Het design zal niet bij iedereen in de smaak vallen, maar lelijk is die zeker niet!

Veel nadelen zijn er niet, echter als we er dan toch een moeten bedenken is het de actieradius, als je je laat meeslepen in het enthousiaste rijden dan loopt de accu snel leeg, en helaas duurt het relatief lang om deze weer volledig op te laden. 

Bijtelling is vanaf de 365 euro per maand, al loopt dit snel op met wat opties

Mercedes Benz EQC 400 4 Matic

€79,860, –

Deze EQC doet sterk denken aan een elektrische GLC. Qua ruimte is die iets kleiner dan de Audi en de Jaguar, maar qua motor en accu is de EQC wel koploper. De EQC heeft namelijk 408 pk en 760 Nm koppel!!! De laadtijd zit tussen de andere twee in en qua karakter en rijgedrag lijkt de wagen erg op de Audi. Een mooie Duitse wagen die toevallig elektrisch is, vlot maar de wagen spoort je niet aan om te gaan racen. De bijtelling is wat prijziger bij deze Mercedes, zonder opties is die net geen 80 duizend euro

Tesla Model X Long Range

€93,600, –

Daar is de topper uit dit lijstje, de perfecte wagen om een statement te maken, de Tesla Model X. Deze wagen doet niets zoals andere auto’s, dat maakt ook dat mensen deze wagen of fantastisch vinden of helemaal niets. De Model X is niet echt een SUV, meer een MPV. De Model X is een stuk langer, breder en hoger dan de auto’s die we eerder hier besproken hebben maar qua gewicht valt het mee, 2400 kg weegt deze Tesla. Aan beschikbare ruimte komt geen einde. En de prestaties zijn geweldig, 0 naar 100 km/u? In 4,6 seconden. De bijtelling is iets hoger door de prijs van de wagen maar dan heb je wel de koning van de elektrische auto’s wat ons betreft dan. Het interieur moet wel je ding zijn, het is vrij minimalistisch, maar het mooie grote scherm werkt perfect! En met de nieuwe updates kan je gewoon even een filmpje, of je serie via Netflix bekijken als je aan het snel laden bent .  En had ik al gezegd dat dit model vleugeldeuren heeft! 

Waarom AutoLeaseCentrale?

9.4 gemiddeld cijfer van klanten
Ondernemers met jaarcijfers
Direct uit voorraad leverbaar
Binnen 24 uur uitslag

Advies nodig?

085 273 52 41

Ma t/m Vrij van 09:00-17:00 uur

Email uw vraag

Binnen 24 uur antwoord