fbpx

Veel mensen vragen zich af hoe het komt dat ze met een leaseauto geen schadevrije jaren opbouwen. Dit kan heel vervelend zijn, maar kan het ook anders ? Leasemaatschappijen moeten zich aansluiten bij Roy-data, hierdoor worden de schadevrije jaren van hun klanten geregistreerd. Ook de Consumentenbond is van mening dat dit gedaan moet worden, want de leaserijders raken zo hun opgebouwde jaren niet zomaar meer kwijt. Dit kan natuurlijk honderden euro’s aan verzekeringspremies schelen.

Autoverzekeraars geven klanten korting op de premie aan de hand van de schadevrije jaren of een opslag bij schades. De jaren worden dan bijgehouden in de Roy-data maar alleen als de verzekering op de naam van de berijder staat. Bij leaseauto’s heb je hier niet mee te maken, tenzij de leasemaatschappij is aangesloten bij Roy-data overigens is dit ook vaak nog alleen op verzoek van de leaserijder.

De consumentenbond roept alle leasemaatschappijen om deel te nemen om zich aan te sluiten bij Roy-data, en vraagt om schadevrije jaren toe te kennen voor de leaseverklaringen. In deze verklaringen, die door sommige leasemaatschappijen na afloop van het leasecontract wordt gegeven
staat genoteerd of en welke schades er zijn gereden. Verschillende verzekeraars accepteren nu niet de schadevrije jaren en geven hooguit alleen een no-claim korting. Dus een leaseverklaring is geen oplossing voor het vervallen van schadevrije jaren.

Mocht u ook uw schadevrije jaren willen behouden geef dit dan aan in de aanvraag, wij houden altijd rekening met de klant en kijken dan ook graag naar de mogelijkheden.

Waarom AutoLeaseCentrale?

9.4 gemiddeld cijfer van klanten
Ondernemers met jaarcijfers
Direct uit voorraad leverbaar
Binnen 24 uur uitslag

Advies nodig?

085 273 52 41

Ma t/m Vrij van 09:00-17:00 uur

Email uw vraag

Binnen 24 uur antwoord