fbpx

Voor veel mensen is het interessant om een auto te leasen. Bij sommige werkgevers krijg je zelfs standaard een auto van de zaak als je in dienst gaat. Het gaat dan vaak om functies waarbij je ook veel onderweg bent, bijvoorbeeld account- of sales manager, consultant of interim manager. Ook veel detacheringsbureaus kunnen je een auto van de zaak aanbieden. Een bedrijfsauto leasen is voor jou interessant, omdat je dan zelf geen auto hoeft te kopen. De investering voor een nieuwe auto hoef je dan niet te maken. Dat kan gunstig zijn, omdat het toch vaak best een hoge investering is.

Waar moet je op letten?

Het leasen van een auto kan behoorlijk duur zijn, maar dat heb je voor een groot gedeelte zelf in de hand. Het is uiteraard verstandig om te bekijken wat er binnen jouw financiële plaatje past. Je kunt een auto kiezen met een lage cataloguswaarde en een laag bijtellingspercentage en dan ben je al snel relatief goedkoop uit. Ook kun je veel geld besparen door verschillende leasemaatschappijen goed met elkaar te vergelijken, want niet elke maatschappij hanteert dezelfde prijzen. Oriënteren kan je prima via internet doen.

Besparen op je leaseauto

Bij een lease auto heb je wel te maken met vaste maandelijkse kosten. Deze zijn van een aantal factoren afhankelijk. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar cataloguswaarde en bijtellingspercentage, maar ook op basis van het brandstofgebruik kun je geld besparen. Ook geldt meestal dat hoe langer je leasecontract loopt, des te lager het maandelijks bedrag is. Een langere leasetermijn is dus vaak goedkoper dan bijvoorbeeld shortlease. Over het algemeen geldt dat op korte termijn een leasecontract voor een auto goedkoper is, maar op de langer termijn is dat juist het kopen van een auto. Besteed er dus even wat tijd aan om te onderzoeken wat voor jouw het aantrekkelijkst is.

Waarom AutoLeaseCentrale?

9.4 gemiddeld cijfer van klanten
Ondernemers met jaarcijfers
Direct uit voorraad leverbaar
Binnen 24 uur uitslag

Advies nodig?

085 273 52 41

Ma t/m Vrij van 09:00-17:00 uur

Email uw vraag

Binnen 24 uur antwoord

Chat openen