fbpx

Zojuist heeft Volkswagen dan eindelijk officieel het doek van de opgefriste Golf getrokken. De veranderingen zijn groter dan je op het eerste gezicht zou denken.

Op aerodynamisch gebied hebben er kleine wijzigingen plaatsgevonden. Onder andere een licht gewijzigde voorbumpers en een nieuwe diffuser. Ook hebben de uitlaten een vers design gekregen en zijn LED-achterlichten standaard. Het 6.5 inch scherm is nu standaard in de Volkswagen Golf, maar optioneel kan je ook kiezen voor een 9.2 inch scherm. Het infotainmentsysteem kan gekoppeld worden aan de Android-smartphone middels Android Auto of aan je IPhone via Apple CarPlay. Een leuke gimmick is dat het infotainmentsysteem met handbewegingen bediend worden. Tevens beschikt de Golf ook over de 12,3 inch ‘’Virtual Cockpit’’.

De Golf kan deels autonoom rijden dankzij een file-assistent. De auto stuurt zelf, remt zelf en geeft gas in een file. Daarnaast kan de auto voetgangers detecteren en helpt de hatchback een botsing te voorkomen als je even niet oplet in stadsverkeer. De nieuwe file-assistent werkt met snelheden tot 60 km/u.

Volkswagen introduceert de Golf met een nieuwe 1.5 TSI Evo motor met 150 pk. In Bluemotion-trim levert dit blok 130 pk. Dit is een viercilinder turbomotor en het blok beschikt over cilinderuitschakeling. Een ander nieuwtje is de ‘’zeilfunctie’’ voor de 1.5 TSI Evo BlueMotion. De motor schakelt zichzelf uit wanneer de bestuurder het gas loslaat. Hierdoor wist Volkswagen een verbuikswinst van 1.0 L/100 km te realiseren. In de praktijk komt dit volgens Volkswagen neer op een winst van 0,4 L/100 km. Op het moment dat de zeilfunctie actief is blijven de rembekrachtiging en stuurbekrachtiging gewoon werken. De nieuwe Golf staat vanaf maart 2017 bij de dealer.

Waarom AutoLeaseCentrale?

9.4 gemiddeld cijfer van klanten
Ondernemers met jaarcijfers
Direct uit voorraad leverbaar
Binnen 24 uur uitslag

Advies nodig?

085 273 52 41

Ma t/m Vrij van 09:00-17:00 uur

Email uw vraag

Binnen 24 uur antwoord