fbpx
Opel en Volkswagen zijn de populaire merken op de leasemarkt. Kijkend naar specifieke modellen, dan wordt top drie volledig door Opel ingenomen, namelijk de Opel Karl bovenaan, op nummer twee staat de Opel Corsa en op de derde plaats staat de Opel Astra Sports Tourer. Volkswagen vinden we op plaats vier t/m zes, met achtereenvolgens de Polo, Up en Passat variant. De Volkswagen Golf staat op nummer acht. De Toyota Aygo is op nummer 9, de enige niet-Duitser in de top tien.

Als we alleen kijken naar de merken in het algemeen, dan staat de Volkswagen bovenaan. Op de tweede plaats staat Opel en BMW staat op nummer drie. Renault is met vierde plaats het hoogste niet-Duitse merk, op vijf gevolgd door Skoda.

Als we kijken naar de aantallen van de leaseauto’s, zien we dat vooral Opel een grote sprong heeft gemaakt ten opzichte van vorig jaar. Van ca. 3.200 auto’s in 2015 staan zij dit jaar tot nu toe op zo’n 5.600 stuks. Dit is mede te danken aan de nieuwe Opel Karl en Opel Astra. Skoda heeft ook nog een groei gerealiseerd dankzij de populaire Octavia en Superb.

Grote dalers zijn Peugeot en Volvo, wat voor het grootste deel is te verklaren door het succes vorig jaar met Volvo V40 en Peugeot 308. Ook Ford moest een grote stap terugnemen, want de Mondeo heeft helemaal niet het succes gebracht waar het merk Ford ophoopte en hoewel de Focus op zich nog niet zo heel oud, heeft de pech dat de meeste van zijn concurrenten net vernieuwd zijn.

Waarom AutoLeaseCentrale?

9.4 gemiddeld cijfer van klanten
Ondernemers met jaarcijfers
Direct uit voorraad leverbaar
Binnen 24 uur uitslag

Advies nodig?

085 273 52 41

Ma t/m Vrij van 09:00-17:00 uur

Email uw vraag

Binnen 24 uur antwoord