fbpx

De V40 is een compacte hatchback van het Zweedse merk Volvo, nu hebben wij meerdere volvo leaseauto’s in ons aanbod en raden je aan om eens een kijkje te nemen.

De nieuwe V40 als lease die we kennen als een sportieve hatchback voor de middenklasser werd voor het eerst geproduceerd in de Volvo fabriek van Gent. Hier rolde op 14 mei 2012 de eerste Volvo V40 van de band. Op 6 maart 2012 werd die onthuld op de Autosalon van Geneve en werd een groot succes in Nederland.

Nou hoor ik mensen denken, er was vroeger toch ook een Volvo V40?

Ja dit klopt! De V40 heeft een rijke geschiedenis, in 1996 begon de lijn met de s40. In deze serie stond de s voor de sedan en de v voor de stationwagen. Maar in 2012 komt het moment dat de eerste Volvo V40’s die wij nu dagelijks op de weg zien rijden in Gent van de band rolt, hier zijn totaal bijna 670.000 Volvo v40’s geproduceerd.

Deze Volvo krijgt in de jaren daarna een aantal keer een facelift waar goed op gereageerd werd! In 2016 wordt deze V40 wederom op zorgvuldige wijzen gefacelift waarbij het exterieurdesign een grote rol speelt. Motorisch zijn er verschillende viercilinder benzine- en dieselmotoren te verkrijgen.

Naast de onthulling van de V40 werd in hetzelfde jaar ook de Volvo V40 Cross country onthult op de Salon van Parijs. De V40 Cross country is een versie van de V40 die hoger op zijn wielen staat en verder voorzien werd van een stoerder uiterlijk. De Cross Country dient als aanduiding voor de all-roadversies van de hatchbacks en stationwagens. Toch werden vrijwel alle uitvoeringen geleverd met voorwielaandrijving, alleen de T5 was een uitzondering deze T5 met 254 pk gekoppeld aan een zestraps Geartronic-automaat was voorzien van vierwielaandrijving.

Nu is afgelopen donderdag 18 juni 2019 een einde gekomen aan de productie van deze V40, de laatste rolt donderdag van de band in Gent. Volvo heeft gekozen om de instap te verhogen naar de Volvo XC40 en hiernaast ook meer prioriteit te leggen op elektrische auto’s deze zijn nou eenmaal de toekomst. We zien dat steeds meer auto merken inspelen op de grote behoefte van elektrische auto’s.

De Volvo V40 gaat dus niet meer geproduceerd worden, gelukkig staat er nog een groot aantal in de landelijke voorraad klaar om het avontuur aan te gaan. Voornamelijk gaat het hier om de Volvo V40 T3 een rijkelijk uitgeruste 152 pk sterke wagen die nu standaard geleverd wordt met een zestraps automaat met sportstand en ook nog enorm veel voordeel!

Wij hebben zelf momenteel uit voorraad leverbaar de Volvo V40 T3 Polar+ Sport R-Design. De sportieve zakelijke auto is voorzien van alle luxe en naast de kenmerkende Volvo LED koplampen is deze ook voorzien van een glazen dak en een Harman/Kardon geluidssysteem, achteruit rijcamera en nog veel meer.

Grijp nu je laatste kans om een enorm voordelige nieuwe Volvo V40 te rijden!

Waarom AutoLeaseCentrale?

9.4 gemiddeld cijfer van klanten
Ondernemers met jaarcijfers
Direct uit voorraad leverbaar
Binnen 24 uur uitslag

Advies nodig?

085 273 52 41

Ma t/m Vrij van 09:00-17:00 uur

Email uw vraag

Binnen 24 uur antwoord