fbpx
085 487 70 10

Ma t/m Vrij 09:00 – 17:00

a

Ja dit is de Volvo XC40 Recharge lease, de eerste volledige elektrische auto van Volvo.

Deze knaller van Volvo heeft een grote actieradius met veel vermogen! Verder heeft deze wagen natuurlijk nog alle voordelen waar deze compacte SUV om bekend is.

Laten we eens kijken wat we allemaal weten over deze Volvo.

Zoals ik al zei is de actieradius groot, wel 400 km mits je rustig aan doet, verder heeft deze wagen wel 408 pk en heeft dus een flink vermogen, de volledige naam is Volvo XC40 P8 AWD Recharge, een hele mond vol maar we houden het even op XC40 Recharge.

Deze XC40 Recharge heeft een grote lithium-ion batterij van wel 78kWh en dit is vergelijkbaar met de accu in een Polestar 2. Maar door deze Lithium-ion batterij kan deze XC40 Recharge dus ruim 400 km rijden!!! Dit is ongelooflijk veel voor een elektrische wagen, ook kan je deze accu snelladen met maximaal 150 kW, dus met 40 minuten zal de accu weer op 80% zitten als je een snel laadstation gebruikt.

Deze 408 pk sterke Volvo is voorzien van vierwielaandrijving en niet een maar twee elektromotoren, en ondanks dat deze Volvo niet gemaakt is om op Zandvoort te racen gaat deze wagen in slecht 4,9 seconden naar de 100 kilometer per uur!!! Dat gaat toch erg snel voor een Compacte SUV. De topsnelheid is begrensd op 180 kilometer per uur, en ondanks dat het vervelend is dat je geen 200 kan rijden als je door Duitsland raast snappen we het wel, Volvo neemt veiligheid hoog in het vaandel en we juichen dit zeker toe! Verder heeft deze wagen een maximaal trekgewicht van 1.500kg dus een caravan of aanhanger is geen enkel probleem.

Het uiterlijk is van deze wagen vrijwel onveranderd, en hier ben ik persoonlijk erg tevreden mee, het blijft natuurlijk een prachtige wagen. Wel hebben ze de grille dicht gemaakt, deze elektromotor heeft immers geen koeling nodig zoals een verbrandingsmotor dit nodig heeft. Naast de kofferbak ruimte van 410 liter is er ook nog 30 liter aan extra ruimte beschikbaar onder de motorkap.

Verder heeft Volvo het model voorzien van een nieuw infotainmentsysteem wat gebaseerd is op Android, ook heeft het systeem een over-the-air software update net als Tesla heeft. Hierdoor kunnen diensten als Maps van Google en Google Assistant gebruikt worden zonder dat uw smartphone verbonden is.

De wagen is vanaf begin 2020 te bestellen en de prijs die Volvo bekend heeft gemaakt is de vanaf prijs van 59.000, – euro!  Vanaf nu kunt u deze Volvo al reserveren bij ons, dus wacht niet langer en wees een van de eerste die in deze prachtige Volvo de wegen van Nederland verovert.

Waarom AutoLeaseCentrale?

9.4 gemiddeld cijfer van klanten
Ondernemers met jaarcijfers
Direct uit voorraad leverbaar
Binnen 24 uur uitslag

Advies nodig?

085 487 70 10

Ma t/m Vrij van 09:00-17:00 uur

Email uw vraag

Binnen 24 uur antwoord