fbpx

In het nieuwe klimaatakkoord is besloten dat de bijtelling op zakelijke elektrische auto’s zal gaan veranderen. Wat betekent dit voor u? Eerder bedacht het kabinet al om de bijtelling op elektrische auto’s te gaan verhogen van 4% naar 8% eerder stond dit gepland voor 1 januari 2021, in het nieuwe klimaatakkoord heeft de meerderheid besloten dit te vervroegen naar 1 januari 2020.

Vanaf 2020 zal de bijtelling voor nieuwe elektrische auto’s dus verdubbelen van 4% over de cataloguswaarde van €50.000,- naar 8% over de eerste €45.000,- alles boven deze cataloguswaarde heeft een bijtelling van 22%.  

En juist die verhoging creëert ongenoegen bij de zakelijke rijder. Vooral voor mensen die een auto besteld hebben met een langere levertijd lopen nu tegen het feit aan geen lage bijtelling van 4% te hebben in 2020. Dit levert natuurlijk ongenoegen op, er is namelijk gerekend met 4% en mensen lopen nu tegen hogere kosten op dan in eerste instantie verwacht.

Auto’s die op waterstof lopen hebben tot 2020 een bijtelling van 4% ongeacht de aanschafprijs, hoe dit in de toekomst gaat veranderen is echter nog niet geheel duidelijk gemaakt. Wat wel duidelijk is geworden is dat het kabinet vanaf 2030 het liefst geen verbrandingsmotors meer ziet in de showrooms, maar in hoeverre dit realistisch is blijft voor nu nog onduidelijk.

Dit betekent dus dat alle elektrische auto’s die geregistreerd worden vanaf 2020 geen 4% maar 8% bijtelling zullen hebben. Nu is 8% uiteraard nog altijd veel aantrekkelijker dan een bijtelling van 22%. De bijtelling voor elektrische auto’s zal in de aankomende jaren blijven stijgen en hierdoor is het nog steeds heel interessant om voor een langere periode te leasen.  Zou je nu een voorraad auto leasen zoals een Tesla Model 3Nissan Leaf of een Hyundai Kona met 4% dan blijf je 4% betalen voor de komende 5 jaar, daarom is het een verstandige keuze om dit jaar een elektrische auto te leasen zodat je nog kan profiteren van 4% bijtelling.

Waarom AutoLeaseCentrale?

9.4 gemiddeld cijfer van klanten
Ondernemers met jaarcijfers
Direct uit voorraad leverbaar
Binnen 24 uur uitslag

Advies nodig?

085 273 52 41

Ma t/m Vrij van 09:00-17:00 uur

Email uw vraag

Binnen 24 uur antwoord